Pozoveš telefonom bilo koga - javi se Erdogan

Korisnici mobilnih telefona u Turskoj oko ponoći umesto zvuka uspostavljanje veze čuli su glasovnu poruku predsednika Erdogana, prenosi AFP.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 16.07.2017.

10:49

Pozoveš telefonom bilo koga - javi se Erdogan
Foto: GettyImages

Navodi se da se nakon biranja željenog broja umesto zvuka uspostavljanja veze čula glasovna poruka Erdogana koji je sunarodnicima, povodom godišnjice neuspelog puča u Turskoj, čestitao nacionalni praznik "demokratije i jedinstva" kojim se obeležava pobeda nad pučistima.

"Kao predsednik, šaljem čestitke povodom 15. jula, Nacionalnog dana demokratije i jedinstva, i želim milosrđe mučenicima i zdravlje i sve najbolje herojima (koji su porazili pučiste)", glasila je Erdoganova poruka.

AFP navodi da se poruka mogla čuti na telefonima korisnika usluga najveće turske mobilne mreže "Turksel", a list "Hurijet" je javio da se poruka čula i u mreži turskog "Vodafona".

AFP podseća da su korisnici mobilnih telefona u Turskoj u trenutku kada je obeležavana godišnjica puča dobijali SMS poruke od Erdogana, ali da se veruje da je ovo prvi put da je korišćena glasovna poruka.

"Dosta više... Sada si nam ušao i u telefone... Kakva neverovatna uvreda, ovo je poput košmara", napisao je na Tviteru opozicioni poslanik Ajkut Erdogdu.

Oko 250 ljudi je poginulo, a više od 2.000 je povređeno nakon što je više hiljada ljudi, čuvši Erdoganov poziv, izašlo na ulice pre godinu dana kako bi se suprotstavili pučistima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: