Požari divljaju Jadranom, "odmah uz kuće" VIDEO

Požari širom obale Jadrana u Hrvatskoj pravi velike probleme vatrogascima, javlja zagrebački "Indeks".

Izvor: B92

Nedelja, 16.07.2017.

11:33

Požari divljaju Jadranom,
Foto: Tanjug / Screenshot

Kako navode, na Pagu je moralo da dođe do evakuacije ljudi, a kod Šibenika vatra gori "odmah uz kuće".

Nešto iza 10.30 sati na Brodarici preko puta plaže Rezališta izbio je požar u neposrednoj blizini kuća. Jake vatrogasne snage izašle su na intervenciju.

Jutros je buknuo i veliki šumski požar u mestu Prpuša, u opšini Šestanovac, kojeg gase sve tamošnje raspoložive vatrogasne snage.

Dojavu o požaru vatrogasci su dobili u 8.50 sati, nakon čega su na teren poslani pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Imotskog, Lovreća, Zagvozda, Omiša, Kučića, te Dugog Rata.

Požar je zahvatio šumski teren. Nedaleko od požarišta nalaze se i objekti koji za sada nisu ugroženi, ali problem je što na tom području duva jaka bura koja bi, osim što širi vatru, u svakom trenutku mogla menjati smer.

Kako se očekuje, tokom prepodneva bi u pomoć vatrogascima trebalo da stignu i kanaderi.

Zbog tog je požara i gustog dima zatvoren je i put Cista Provo-Šestanovac, javila je splitska policija.

Na zadarskom području tokom subote izbilo je čak 12 požara, a najdramatičnije je bilo tokom noći. Zbog olujne bure vatrogasci su se do ranog jutra borili s požarima na područjima Paga, Benkovca i Obrovca.

Na Pagu kod Košljuna vatrogasci su privremeno iselili 15-ak ljudi iz porodičnih kuća kako ih vatra ne bi ugrozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: