Suđenje za smrt Amerikanca na Zakintosu biće u Patrasu

Suđenje osumnjičenima za prebijanje na smrt američkog turiste na grčkom ostvru Zakintos odvijaće se u Patrasu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 16.07.2017.

16:44

Suđenje za smrt Amerikanca na Zakintosu biće u Patrasu
Foto: Thinkstock

To je za Tanjug izjavila branilac jednog od osumnjičenih Zora Dobričanin Nikodinović.

Prema njenim rečima, njen branjenik D. R. još čeka lekarski pregled zbog povreda glave koje je zadobio u tom incidentu, dok su ostali osumnjičeni sa Zakintosa već prebaceni u pritvor zatvora u Patrasu.

Odatle će ih, kako je dodala, u toku sledeće sedmice rasporediti, najverovatnije u različite zatvore po Grčkoj, do početka suđenja koliko im je sada određen pritvor.

Mlađa punoletna lica, pa i njen drugi klijent M. I. verovatno će biti smešteni u pritvoru Zatvora za maloletnike koji se nalazi pored Atine, napomenula je Dobričanin.

D.R. je u subotu uveče određen "privremeni pritvor", sa pravom žalbe u roku od pet dana, a nakon detaljnog iskaza istražnom sudiji.

Četvorici srpskih državljanina osumnjičenih u ovom slučaju ranije je određen pritvor do početka suđenja koji može trajati po grčkim zakonima do 18 meseci, dok su druga dvojica puštena da se brane sa slobode i u petak su stigli u Srbiju.

Mladićima se na teret stavlja krivično delo saučeništvo u ubistvu izvršeno u noći između 7. i 8. jula kada je u tuči u klubu "Bar kod" u mestu Laganas na smrt pretučen američki student Bakari Henderson (23).

Istraga bi trebalo da utvrdi pojedinačni stepen krivice i umešanosti u ovo delo svakog osumnjičenog ponaosob, što znači da bi i kvalifikacija dela u odnosu na svakog od njih mogla da bude izmenjena do podizanja optužnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: