Kolaps na granici sa Crnom Gorom, bilo i tuča

Na granici Srbije sa Crnom Gorom kod Bijelog Polja ogromne su gužve, putnici čekaju satima da bi ušli u tu susednu zemlju, a desila se i tuča.

Izvor: Beta

Subota, 15.07.2017.

12:12

Kolaps na granici sa Crnom Gorom, bilo i tuča
Foto: GettyImages

Prema najnovijim podacima Granične policije Srbije, kako je preneo AMSS, na graničnom prelazu Gostun ka Crnoj Gori trenutno su zadržavanja dva sata, pa se preporučuje korišćenje prelaza Jabuka ili Mehov Krš.

Reporter "Blica" sa lica mesta prenosi da je kolona duga više od tri kilometra, čekanje u redovima traje više od dva sata, a desilo se i nekoliko incidenata.

"Automobili su puni, mahom srpskih registarskih oznaka, čekaju i ne znaju šta će, iz suprotnog pravca vozači dobacuju ljudima u koloni da idu na neki drugi granični prelaz jer je haos", navodi on.

Reporter "Blica" kaže da je bilo i manjih fizičkih obračuna zbog kojih je intervenisala i policija.

"Ima i onih koji ne žele da čekaju, pa drsko pretiču kolonu, zbog čega su negodovali oni koji su strpljivo čekali. Tako su nekom automobilu sa novosadskim registarskim oznakama preprečili put, kako bi ih blokirali i "naučili pameti", navodi on.

Sa srpske strane jutros je radila samo jedna traka na graničnom prelazu, i da je zbog toga gužva nastavila da se pravi i na crnogorskoj strani, rekao je repoorter "Blica".

"Kako smo čuli, i srpska i crnogorska policija, kada su videle šta se napravilo na granicama, počeli su da puštaju vozola maltene bez ikakve provere", izjavio je on.

Horgoš sat vremena, ostali po pola sata

Zadržavanje na ulazu u zemlju preko prelaza Horgoš sa Mađarskom iznosi oko sat vremena, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Na prelazu Gradina prema Bugarskoj, putnička vozila koja izlaze iz Srbije čekaju do 30 minuta.

Do 30 minuta je i zadržavanje na ulazu u zemlju preko prelaza Batrovci ka Hrvatskoj.

AMSS je apelovao na vozače da koriste manje frekventne granične prelaze poput Jabuke i Mehovog Krša sa Crnom Gorom, odnosno Bačkog Brega i Kelebije prema Madjarskoj, dodajući da su na tom pravcu samo za putnička vozila, od 7 do 19 časova otvoreni i prelazi Horgoš 2, Bajmok, Bački Vinogradi i Djala.

Dodaje se da je saobraćaj pojačan i na obilaznici oko Beograda, kao i na izlazu iz glavnog grada na Ibarskoj magistrali.

Ipak, iz AMSS ističu da je vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promenljivo.

Prema podacima JP Putevi Srbije na putevima Srbije veliki broj vozila i da je pojačan saobraćaj ka susednim zemljama, Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj.

Kako je rečeno svi raspoloživi kanali za naplatu putarine su u funkciji.

Na naplatnoj stanici Sirig iz pravca Novog Sada prema Subotici zadržavanja za naplatu putarine su oko 15 minuta, a na naplatnoj rampi Stara Pazova iz pravca Subotice ka Beogradu 20 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: