Trojica se brane sa slobode, dvojica Srba već kod kuće

Dvojica državljana Srbije i jedan Grk optuženi za ubistvo Amerikanca u Grčkoj pušteni su da se brane sa slobode, a dvojica Srba su stigla u Srbiju, piše Blic.

Izvor: B92, Blic

Petak, 14.07.2017.

07:50

Trojica se brane sa slobode, dvojica Srba već kod kuće
screenshot

Dvojica Srba su jutros stigla u Beograd, a potom otišla svojim kućama u mestu Rečica, odnosno Žitni Potok kod Prokuplja.

Trojica osumnjičenih puštena su uz kauciju od po 5.000 evra.

RTS je preneo da su sva trojica državljani Srbije.

Petorici uhapšenih, među kojima je jedan Grk, jedan Srbin iz Bosne s britanskim pasošem i trojica srpskih državljana, određen je pritvor do početka suđenja.

Oni će biti prebačeni u zatvor u mestu Avlona, oko 50 kilometara udaljenom od Atine.

Saslušanje kod istražnog sudije poslednjeg uhapšenog srpskog državljanina na Zakintosu, osumnjičenog da je učestvovao u tuči u kojoj je nastradao američki turista, odloženo je za sutra u 17 časova, rekla je za N1 njegova braniteljka, advokatica Zora Dobričanin Nikodinović.

Advokatica Dobričanin je objasnila da je odlaganje usvojeno na osnovu molbe odbrane kako bi imali više vremena i adekvatno se pripremili za odbranu.

Kako je prenela komercijalna TV stanica Antena, razjašnjeno je da nije bilo nacionalističkih, ni rasističkih motiva za ubistvo.

Takođe je objavljeno da bi istražni sudija za neke od uhapšenih mogao da državnom tužiocu predloži i najtežu kaznu koju poznaje grčko pravosuđe - doživotnu robiju, jer je zločin okvalifikovan i kao planirano, tj. organizovano ubistvo.

Ukupno devet osoba je uhapšeno zbog učestvovanja u tuči na Zakintosu u kojoj je ubijen američki državljanin, sedmorica od osumnjičenih su državljani Srbije.

Sumnja se da je najmanje 15 osoba zadalo udarce nesrećnom mladiću, od kojih je nekoliko udaraca bilo fatalno.

Inače, braniteljka jednog od optuženih Zora Dobričanin Nikodinović izjavila je da tuča na Zakintosu nije izbila zbog "selfija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: