"Bili smo na pogrešnom mestu u pogrešno vreme"

Jedan od mladića koji su nakon smrtonosne tuče na Zakintosu i hapšenja došli u Srbiju kaže za B92 da se ne brani sa slobode, već da je pušten na slobodu.

Izvor: B92

Petak, 14.07.2017.

12:13

Kako je rekao, on i drugi pušteni mladić jesu snimljeni sigurnosnim kamerama, ali nisu bili učesnici, već su se "našli na pogrešnom mestu u pogrešno vreme".

"Srećan sam što sam došao kući", rekao je Nenad Jovanović, mladić iz Rečice kod Žitorađe, kome je danas 22. rođendan.

Kako kaže, nije učestvovao u tuči, bio je samo tu u prolazu.

"Video sam samo neki veliki haos, guranje i ništa više. Bitno mi je da sam živ, zdrav, da sam siguran", kaže Jovanović.

On ističe da je grčka policija bila korektna i da je sve prošlo bez problema, kao i da je ostale uhapšene upoznao tek u zatvoru.

"Zatvor kao zatvor, četiri zida", rekao je Jovanović.

"Krivo mi je što smo uopšte bili tamo. Najbitnije mi je da sam došao ovde, uopšte me ne zanima ta noć, to je ostalo iza mene. Očekujem da nastavim svoj život, slobodan sam čovek. Najviše mi je žao zbog smrti tog dečka, mlad je, niko to ne zaslužuje", dodao je on.

On je naveo i da se "Srbija slabo trudila" zbog njih, da je video dosta negativnih komentara i da bi želi da se više potrudi jer "ima momaka koji zaslužuju slobodu".

"Bio je ambasador, ali nikakvu pomoć nisam video. Hvala medijima što su bili uz nas, ali mi je krivo i zbog nekih komentara. Pisali su o nama kao o Nenadu Petroviću, Siniši Jovanovići, lupali gluposti, stavljali nam pogrešna prezimena." "Blic" je ranije preneo da su trojica osumnjičenih za ubistvo Amerikanca na grčkom ostrvu Zakintos puštena uz kauciju od 5.000 evra da se brane sa slobode.

Nenad Jovanović i Siniša Petrović su ubrzo stigli u Srbiju.

Petorici uhapšenih, među kojima je jedan Grk, jedan Srbin iz Bosne s britanskim pasošem i trojica srpskih državljana, određen je pritvor do početka suđenja.

Oni će biti prebačeni u zatvor u mestu Avlona, oko 50 kilometara udaljenom od Atine.

Saslušanje kod istražnog sudije poslednjeg uhapšenog srpskog državljanina na Zakintosu, osumnjičenog da je učestvovao u tuči u kojoj je nastradao američki turista, odloženo je za sutra u 17 časova, rekla je za N1 njegova braniteljka, advokatica Zora Dobričanin Nikodinović.

Takođe, ona je izjavila da uzrok sukoba nije bio selfi, kao što su mediji pisali, već da je nastadali Amerikanac udario flašom momka iz Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: