Makron: SAD su prvi partner u borbi protiv terorizma

Francuski predsednik Emanuel Makron kaže da su SAD prvi partner u oblasti vojne i obaveštajne saradnje u zajedničkoj borbi protiv terorizma.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.07.2017.

07:35

Makron: SAD su prvi partner u borbi protiv terorizma
Foto: Getty Images

Makron je u intervjuu francuskom listu Uest Frans i nemačkoj medijskoj grupi Funke rekao da Francuska i SAD imaju zajednički interes u borbi portiv terorizma i zaštiti vitalnih interesa i dodao da je saradnja između dve zemlje "besprekorna" na Bliskom istoku i u Africi.

Francuski predsednik je naveo da su SAD "istorijski partner Francuske" i ocenio je da je poziv Donalda Trampa da dođe na proslavu francuskog državnog praznika "želja da se očuva suštinski odnos sa SAD u oblasti bezbednosti".

Makron je pomenuo i nesuglasice s Trampom, posebno zbog odluke o američkom povlačenju iz međunarodnog sporazuma o klimi.

Francuska štampa na naslovnim stranama danas piše o Trampovoj poseti Francuskoj.

List Kroa prenosi da u Pariz dolazi "nepredvidljivi Amerikanac" dok list Eko prenosi da Tramp dolazi "oslabljen zbog unutrašnjih afera".

Tramp danas stiže u dvodnevnu posetu Parizu, tokom koje će razgovarati s Makronom a sutra će prisustvovati vojnoj paradi povodom obeležavanja francuskog državnog praznika, Dana pada Bastilje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: