"Smenite Vulina zbog ubistava u centrima"

Nova stranka traži hitnu smenu donedavnog ministra za socijalna pitanja Aleksandra Vulina i njegovo udaljenje sa javnih funkcija nakon tri ubistva u Beogradu.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.07.2017.

09:59

Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

Stranka smatra da je Vulin najodgovorniji za okolnosti koje su dovele do ubistava tri žrtve porodičnog nasilja u poslednjih deset dana.

"Da situacija bude gora, ubistva su već evidentirani nasilnici počinili u državnim ustanovama socijalne zaštite u kojima je trebalo da žrtve budu najbezbednije", navode iz Nove.

Kako se ističe, donedavni resorni ministar socijalne zaštite, a sada i odbrane - Aleksandar Vulin - "svojim neradom, neznanjem i instrumentalizacijom ove najosetljivije oblasti, ostavio je sistem socijalne zaštite u teškom nemaru".

"To je nedopustivo i kada su u pitanju socijalna prava, a kamoli ljudski životi", navodi se u saopštenju.

Poslanici Nove stranke Marinika Tepić i Zoran Živković zatražili su od predsednice Vlade Ane Brnabić da hitno inicira smenu Vulina kao, kako se navodi, "najbržu proceduru za izbacivanje tog ministra iz Vlade pre no što strada još neka žena ili dete i pre no što nanese štetu i ministarstvu odbrane".

"Ovi tragični događaji potvrđuju da je Vulin, inače već dokazani lažov, sada postao ozbiljna pretnja za velike i najosetljivije sisteme kao što su socijalna zaštita, odbrana i bezbednost zemlje, a time i opasnost po svakog građanina. Ako do sad nije znala, Brnabić sada sigurno i sama zna da je, nakon ovakvih događaja, a idući u susret potencijalno ozbiljnijim u oblasti odbrane države, Vulinovo uklanjanje sa javnih funkcija jedina mera dostojna Vlade Srbije", dodaje se.

Nova stranka je izrazila nadu da će premijerka odmah sprovesti taj zahtev i da neće ostati upamćena kao prva žena premijer Srbije koja je od ubistava žena i dece, žrtava porodičnog nasilja, okrenula glavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: