Gradonačelnik Zakintosa: Dođu i misle da je sve dozvoljeno

Gradonačelnik Zakintosa Pavlos Kolokotas rekao je za VICE da su incidenti česti u Laganasu, kao i da alkohol i droga dovode do delinkventnog ponašanja turista.

Izvor: Vice

Sreda, 12.07.2017.

15:28

Gradonačelnik Zakintosa: Dođu i misle da je sve dozvoljeno
Foto: YouTube/Screenshot

Kako je rekao, policija i lokalne vlasti imaju problema sa "nesporazumima među mladim ljudima pod uticajem alkohola i supstanci".

Takođe, Kolokotas navodi da mladi između 18 i 35 godina dolaze u Laganas misleći da je tamo "sve dozvoljeno", što dovodi do toga da njihovo ponašanje prevazilazi granice normalnog društvenog ponašanja.

"To prelazi u sferu delinkvencije. Policijske patrole i kontrola državnih službi pokazuju da nesavesni biznismeni prodaju mladim ljudima žestoka pića samo da bi zaradili. To, u kombinaciji sa korišćenjem droge u ovoj oblasti, dovodi do delinkventnog ponašanja turista, koje šteti i njima i ljudima koji ih okružuju. I tako dolazimo do strašnog ishoda u kome je jedan američki turista izgubio život u Laganasu", rekao je on za VICE.

Kako je naveo, njega "ne zanima ako se razmeni par udaraca", ali dodaje da je poenta da niko ne izgubi život.

"Policija često patrolira u tom kraju i, ako je potrebno, hapsi. Takođe sprovodimo kontrole za borbu protiv nekontrolisanog opijanja i korišćenja narkotika. Ove preventivne i represivne mere se sada osnažuju kako bismo sprečavali nasilje i tuče, poput ove koja je dovela do smrti američkog turiste. Osim toga, dan pred incident, održali smo generalni sastanak sa policijom i ostalim relevantnim organizacijama na temu bezbednosti u ovoj oblasti", rekao je on.

Gradonačelnik na pitanje o vremenu potrebnom policiji da reaguje u Laganasu odgovara "Potrebno im je oko pet minuta da stignu".

Stanica u samom Laganasu je ugašena, a Kolokotas ističe da zemlja prolazi kroz finansijsku krizu, čija je posledica i zatvaranje te stanice.

"Čak i da je stanica i dalje u funkciji, bezbednost ne bi bila bolja. Voleo bih da imamo finansijska sredstva za policijsku stanicu na svakom delu ostrva", navodi on.

Ceo intervju možete pročitati na VICE Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: