Ruska advokatica: Nisam imala informacije o Hilari Klinton

Ruska advokatica Natalija Veselnitskaja izjavila je da mu nije pružila nikakvu kompromitujuću informaciju o kandidatkinji demokrata Hilari Klinton.

Izvor: Beta/AP

Utorak, 11.07.2017.

23:15

Ruska advokatica: Nisam imala informacije o Hilari Klinton
Foto: Gettyimages

Ona se koja se u junu 2016. sastala sa sinom tadašnjeg republikanskog kandidata, sadašnjeg američkog predsednika Donaldom Trampom Mlađim.

Upitana da li je imala kompromitujuće informacije o Hilari Klinton, Veselnitskaja je rekla novinarima da to "nije tačno" i da je to "i rekla" Donaldu Trampu junioru, što je u suprotnosti s mejl porukama koje je on objavio.

"Nikada nisam imala kompromitujuće podatke i nisam mogla da ih imam i ne predstavljam nikoga drugog osim sebe", rekla je Veselnitskaja.

Ruska advokatica je insistirala da joj je "ponuđeno da se sastane s Trampom juniorom privatno, nevezano za činjenicu da je on sin predsedničkog kandidata".

Ona je takođe navela da nije bila sigurna da li je Donald Tramp u tom trenutku već bio obezbedio predsedničku nominaciju.

Veselnitskaja je ranije izjavila da je tokom predsedničke kampanje u SAD pozvana u "Tramp kulu" i da su od nje zatražene informacije o kampanji Hilari Klinton.

Ona je rekla da su tom sastanku, osim Donalda Trampa juniora, prisustvovali i Trampov zet Džared Kušner i šef Trampove predsedničke kampanje Pol Manafort.

"Vrlo je moguće da su tražili informacije (o Hilari Klinton). To su jako želeli", rekla je ruska advokatica čija izjava je prevedena tokom prenosa na televiziji NBC.

Američki list "Njujork tajms" preneo je ranije da je Tramp junior, pre nego što se sastao sa ruskom advokaticom, obavešten elekstonskom poštom da je obećani materijal o Klinton deo napora Vlade Rusije da pomogne njegovom ocu u predsedničkoj kampanji.

Tramp junior je o tome obavešten u mejlu koji mu je poslao publicista i nekadašnji tabloidni reporter Rob Goldstoun, piše list, pozivajući se na saznanja tri neimenovane osobe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: