"Naši mladići nisu 'pušteni niz vodu' posle tuče u Grčkoj"

Ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević i konzul Milan Vukosavljević su na grčkom ostrvu Zakintos razgovarali sa porodicama i advokatima uhapšenih Srba.

Izvor: Tanjug

Utorak, 11.07.2017.

14:23

Foto: GettyImages

Prema poslednjim informacijama, sedam Srba je uhapšeno pod sumnjom da su učestvovali u tuči u kojoj je nastradao 22-godišnji američki turista.

"Predstavnici srpske diplomatije vrše sve aktivnosti iz svoje nadležnosti i raduje me što su se zainteresovali i što naši mladići nisu 'pušteni niz vodu'", rekla je Tanjugu jedna od braniteljki osumnjičeni - advokatica Zora Dobričanin Nikodinović.

Saslušanje šestorice Srba, od osam uhapšenih u petak, odloženo je za četvrtak na molbu odbrane, koja traži da se svi spisi predmeta prevedu na srpski jezik i da se mladićima omogući da iskaz istražnom sudiji daju na srpskom jeziku.

Njih za sada pred sudom na ostrvu Zakintos zastupaju grčki advokati, dok naši ne dobiju potrebne dozvole za rad.

Ranije danas grčki mediji su preneli da je uhapšen još jedan srspki mladić osumnjičen za učešće u tuči u kojoj je nasmrt prebijen Amerikanac.

Grčki mediji su ranije preneli da se napadači na Amerikanca sumnjiče za teško krivično delo "grupnog ubistva s predumišljajem".

Od osam uhapšenih u petak, šestorica su Srbi, jedan je Britanac srpskog porekla, a jedan je Grk, koji je radio kao barmen noćnog kluba na plaži Laganas, ispred kojeg je ubijen 22-godišnji Afroamerikanac u tuči.

Okolnosti tuče još nisu potpuno jasne, jer se u javnosti pojavilo nekoliko verzija događaja. Postoji nekoliko verzija uzroka izbijanja svađe, a "Katimerini" piše da je povod "najverovatnije bio flert ubijenog sa jednom Srpkinjom, zaposlenom u baru, i to što se slikao s njom".

Roditelji dvojice uhapšenih tvrde da su njihova deca nevina, a strahuju da im preti izručenje Sjedinjenim Američkim Državama.

Takođe, otac jednog od uhapšenih kaže da je država Srbija zakazala u zaštiti svojih građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: