"Uzrok udesa autobusa sa decom oštri predmeti na putu"

Predstavnici poljske turističke agencije iz Poznanja saopštili su da je u nesreći kod Feketića poginuo jedan od vozača (50) koji je bio na suvozačkom mestu.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 11.07.2017.

13:28

Foto: B92

Oni su ocenili da su nesreću najverovatnije prouzrokovali oštri predmeti na putu koji su probušili gumu autobusa, starog svega dve godine.

"Uvereni smo da uzrok nesreće mogu biti najpre oštri predmeti razbacani po drumu, pošto je autobus prošao kroz tehnički pregled, vozilo je staro dve godine, a za volanom je bio iskusan vozač", saopštila je Ana Bjelak iz turističke agencije iz Poznanja koja je Poljacima organizovala letovanje u Grčkoj.

"Najverovatnije krivac za nesreću su oštri predmeti razbacani po drumu. Desna prednja guma je probušena. Isključujemo kvar pošto je pre puta u Grčku prošao tehničku kontrolu", kazala je Ana Bjelak.

Iz Poljske su već krenuli autobusi da prevezu poljske turiste iz Srbije u domovinu.

"Poginuo je 50-godišnji vozač koji je sedeo na mestu suvozača. Situacija je pod kontrolom. Odmah su na mesto udesa došle službe i pobrinule se za bezbednost povređenih. U autobusu je bilo 50 putnika plus tri vozača", kazala je Bjelakova poljskoj televiziji TV N24.

Nesreću autobusa sa poljskim turistima koji su se vraćali s letovanja u Grčkoj, među kojima i deca od 13 do 16 godina, potvrdilo je i Ministarstvo spoljnih poslova Poljske.

"Konzul je na putu na mesto nesreće i u stalnoj je vezi sa nadležnim srpskim organima", saopštilo je Ministarstvo.

U nesreći kod Feketića, kada se prevrnuo autobus, povređeno je 25 osoba.

Direktor policije Vladimir Rebić obišao je u opštoj bolnici u Vrbasu putnike koji su povređeni u saobraćajnoj nezgodi autobusa.

Rebić je ukazao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u stalnom kontaktu sa ambasadom Poljske u Beogradu i istakao da će Republika Srbija učiniti sve da povređenim putnicima pruži najbolju moguću zdravstvenu zaštitu.

"Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova i pripadnici službi hitne pomoći na lice mesta došli su u rekordno kratkom roku, pomogli povređenima i transportovali ih do zdravstvenih ustanova", istakao je Rebić.

Direktor srpske policije je dodao da će i putnicima iz autobusa, koji nisu povređeni, biti pružena sva potrebna pomoć.

Rebić je objasnio da je autobus izgubio kontrolu i prevrnuo se, dodajući da je u saobraćajnoj nezgodi poginula jedna osoba, a da je više hospitalizovano u Opštoj bolnici u Vrbasu i drugim bolnicama na području Autonomne pokrajine Vojvodine.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, koji je sa direktorom policije Rebićem obišao povređene, precizirao je da su kolima hitne pomoći prevezena 24 povređena putnika, od čega je trenutno hospitalizovano 14 pacijenata sa lakim telesnim povredama, dok su tri osobe upućene kolima hitne pomoći u Klinički centar Vojvodine.

U Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine primljena su dva muškarca koja su zadobila povrede u nesreći poljskog autobusa kod Feketića, od kojih je jedan u kritičnom stanju, izjavio je Dušan Nikolić, načelnik urgentne hirurgije UC KCV.

"Jedan muškarac je srednje životne dobi sa teškim telesnim povredima i on se nalazi u operacionom bloku na operaciji, a drugi muškarac je zadobio lakše telesne povrede i čeka na operativno lečenje kad se završi kompletna dijagnostika", rekao je Nikolić.

"Za muškarca koji je zadobio teške telesne povrede više organskih sistema rano je govoriti, reč je o ozbiljnim povredama i u kritičnom je stanju opasnom po život", istakao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, za mlađeg, lakše povređenog muškarca, zdravstvene prognoze su za sada dobre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: