Grčka: Odloženo saslušanje uhapšenih Srba

Saslušanje osmoro uhapšenih zbog sumnje da su umešani u ubistvo američkog turiste na Zakintosu odloženo je, javlja Tanjug.

Izvor: B92

Utorak, 11.07.2017.

10:07

Grčka: Odloženo saslušanje uhapšenih Srba
Foto: YouTube/Screenshot

Razlog otkazivanja saslušanja koje je bilo zakazano u sudu na grčkom ostrvu Zakintos zasad nije poznat.

Pred istražnim sudijom je trebalo da se pojave šestorica srpskih državljana, jedan Grk i jedan Britanac srpskog porekla, a sudija je trebalo da odluči da li će ih zadržati u pritvoru do suđenja ili ih pustiti uz kauciju.

Svi su pod istragom za hotimično ubistvo, što nosi maksimalnu doživotnu kaznu zatvora.

Bakari Henderson, iz Ostina u američkoj državi Teksas, pretučen je nasmrt rano u petak ispred bara u Zakintosu u turističkom kvartu Lagana, u kome je učestalo siledžijsko ponašanje stranih turista.

Kako navodi agencija AP, zasad nije jasno zbog čega je izbila tuča, a u javnosti se pojavilo više verzija događaja . Grčke vlasti ranije su saopštile da je on pretrpeo brojne udarce i umro od teških povreda glave.

Kako je juče saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije, ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević i konzul Milan Vukosavljević krenuli su na Zakintos kako bi obišli pritvorene srpske državljane, a kako je navedeno, konzul će prisustvovati današnjem saslušanju pritvorenih Srba.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je juče u Atini sa ministrom unutrašnjih poslova Grčke Nikosom Toskasom o hapšenju šestorice srpskih državljana na ostrvu Zakintos zbog sumnje da su umešani u ubistvo 22-godišnjeg Amerikanca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: