Otac uhapšenog iz Grčke: Hoće da ih izruče u SAD, SRB ćuti

Roditelji dvojice uhapšenih zbog umešanosti u ubistvo američkog studenta na Zakintosu kažu da postoji pritisak da se njihova deca izruče u SAD.

Izvor: B92, prokupljenadlanu.rs

Utorak, 11.07.2017.

07:54

Otac uhapšenog iz Grčke: Hoće da ih izruče u SAD, SRB ćuti
Foto: YouTube/Screenshot

Kako kaže otac uhapšenog S. P. (22) za prokupačke medije, on je uveren da su mladići iz Srbije nevini i da im je "sve namešteno", a da je zvanična Srbija zakazala u slučaju.

"Ako su krivi, treba da odgovaraju i mi da idemo u zatvor sa njima, ali deca su nevina i sve je namešteno. Država je potpuno zakazala i ne štiti svoje državljane", kaže on.

Kako tvrdi, on je za pritvor svog sina saznao od predstavnika turističke agencije, a policijski službenici su došli sa zvaničnim obaveštenjem nekoliko dana kasnije.

"Sin me je zvao iz pritvora i tvrdi da to nisu uradili. Sada im se na teret stavlja ubistvo, tamo vrše pritisak na njih da će da ih izruče Americi, a naša država ćuti", kaže on.

Roditelji navode da su njihova deca uhapšena sutradan oko 19 časova, da im je rečeno da idu na informativni razgovor, a da su im po izlasku iz službenog vozila stavili lisice.

Prema rečima roditelja, neki od uhapšenih je trebalo da se vrate kući dan nakon kobne tuče.

Među njima je i jedan mladić iz istog društva, koji nije uhapšen i koji je povratak odložio za sredu kako bi donosio hranu i potrepštine drugovima u grčkom zatvoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: