Vučič se sastao sa Erdoganom u palati Mabejn

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Istanbulu sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.07.2017.

14:48

Vučič se sastao sa Erdoganom u palati Mabejn
Foto: Tanjug

Kako je prenela agencija Anadolija, Erdogan je Vučića primio u istanbulskoj palati Mabejn, što je njihov prvi susret od kako je Vučič predsednik Srbije.

Vučić je prethodno govorio na 22. Svetskom kongresu nafte u Istanbulu i rekao da je energetska stabilnost prestala da bude samo ekonomsko pitanje, a postala jedno od ključnih i političkih pitanja svake države.

Kako prenosi agencija Anadolija, istakao je da je nužna saradnja svih zemalja regiona u energetici, i da je energetska stabilnost važan segment nacionalne sigurnosti, a održiv izvori snabdevanja energentima jedan od najvažnijih segmenata spoljne politike.

"Srbija zavisi od uvoza nafte i prirodnog gasa. Ne možemo razdvajati zemlje kada je reč o energetici, jer moramo zajednički delovati u svim regionima", rekao je Vučić.

Vučić se u Istanbulu sastao i s predstavnicima kompanije Taj grupa, zainteresovane za ulaganje u Srbiji.

On je rekao da ta kompanija želi da otvori fabriku tekstila i razvojni centar, u kojima bi bilo zaposleno 1.500-2.000 radnika, a u razgovoru je razmatrana i mogućnost investiranja u više gradova u Srbiji, među kojima su Kraljevo, Raška i Loznica, a predstavnici te kompanije su izrazili zainteresovanost i za ulaganja u turizam, posebno banjski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: