Mekejn: Putin hteo da zbaci vladu "lepe, male" Crne Gore

Američki senator Džon Mekejn optužio je ruskog predsednika Vladimira Putina da je pokušao da zbaci vladu Crne Gore, koju je nazvao "lepom, malom zemljom".

Izvor: Tanjug

Nedelja, 09.07.2017.

20:19

Mekejn: Putin hteo da zbaci vladu
Foto: Gettyimages

Gostujući u emisiji na CBS, Mekejn je rekao da se ruski predsednik Vladimir Putin "izvukao" pokušavajući da, kako tvrdi republikanski senator, promeni rezultat američkih predsedničkih izbora 2016. godine", a da nije bilo kazne za te pokušaje.

"Znamo da je Rusija pokušala da promeni ishod naših izbora u novembru prošle godine. I nisu uspeli, ali je zaista bilo sofisticiranih pokušaja da to urade", rekao je Mekejn.

On je naglasio da Moskva nije platila "nikakvu cenu za to".

"Da ste vi Vladimir Putin, koga sam upoznao tokom godina, vi sedite tamo i izvučete se iako ste bukvalno pokušali da promenite ishod ne samo naših izbora. Francuskih izbora. Pokušao je da zbaci vladu Crne Gore, lepe male zemlje. I nije bilo nikakve kazne", rekao je Mekejn.

Komentarišući današnje objave na Tviteru američkog predsednika Donalda Trampa u kojima navodi da je s Putinom razgovarao o formiranju neprobojne jedinice za sajber bezbednost, Mekejn se nasmejao na ideju o takvom planu.

"Siguran sam da bi Putin mogao da bude od ogromne pomoći, s obzirom na to da on sprovodi hakovanje", rekao je Mekejn.

Tramp je danas objavio na Tviteru da je s Putinom u Hamburgu razgovarao o formiranju jedinice za sajber bezbednost koja bi se bavila zaštitom od hakerskih napada tokom izbora.

Takođe se osvrnuo i na pitanje mešanja Rusije u američke izbore o čemu je takođe razgovarao sa Putinom u Hamburgu.

"Snažno sam dva puta pritisnuo predsednika Putina o ruskom mešanju u naše izbore. On je to žestoko odbacio. Već sam rekao svoje mišljenje...", dodao je Tramp.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: