RHMZ upozorava: Slede vreli dani, u ponedeljak i do 40°C

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje na visoku temperaturu za područje Srbije.

Izvor: B92

Subota, 08.07.2017.

13:27

RHMZ upozorava: Slede vreli dani, u ponedeljak i do 40°C
Foto: Tanug

Kako se navodi, danas i sutra će u zemlji biti veoma toplo, sa maksimalnim temperaturama od 33 do 37 stepeni.

U ponedeljak i utorak će biti još toplije, ponegde i do 40 stepeni, ističe se u upozorenju. Od srede će biti promenljivo, s češćom kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, uz postepeni pad temperature.

U Vojvodini će u nedelju ujutru ponegde biti kratkotrajna kiša, a tokom dana i uveče u planinskim predelima zapadne, jugozapadne i južne Srbije, uz lokalni razvoj oblačnosti, pljuskovi s grmljavinom.

Jutarnja temperatura biće od 14 do 22 stepena, a najviša dnevna od 33 do 37 stepeni.

U Beogradu će biti sunčano i veoma toplo, uz slab vetar promenljivog pravca. Jutarnja temperatura biće 22 stepena, a najviša dnevna 35 stepeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

9 h

Podeli: