Nevreme širom Srbije nakon tropskog dana, u subotu vrelo

Nakon veoma toplog dana u noći između petka i subota više delova Srbije pogodilo je nevreme praćeno jakom kišom i vetrom.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 08.07.2017.

00:12

Nevreme širom Srbije nakon tropskog dana, u subotu vrelo
Foto: Gettyimages

U RHMZ su naveli da je najintenzivnije nevreme praćeno olujnim vetrom, pljuskovima i gradom bilo u Zapadnoj Srbiji, na potezu između Ljubovije i Loznice.

Nevreme je posle visoke dnevne temeprature noćas zahvatilo i Beograd.

"Nevreme je prvo počelo u zapadnim beogradskim opštinama - Zemunu, Surčinu i Obrenovcu", rekli su iz RHMZ, navodi Blic.

U većini mesta u Srbiji će do 12. jula biti veoma visoka temperatura, ponegde i do 40 stepeni, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vreme u Srbiji će u subotu biti pretežno sunčano i toplo, a ponegde je u planinskim predelima moguća pojava pljuskova sa grmljavinom.

Duvaće slab i umeren severozapadni vetar. Jutarnja temperatura će biti od 14 do 22 stepena, a najviša dnevna od 32 do 36 stepeni.

I u Beogradu će biti sunčano i toplo, uz slab i umeren severozapadni vetar. Očekuju se temperature od 22 do 34 stepena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: