Vraćaju se vreline, sledeće sedmice i do 40, a onda...

Prema prognozi RHMZ-a, u Srbiji će sutra biti sunčano i toplo vreme, koje će trajati sve do kraja sedmice.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 06.07.2017.

12:05

Vraćaju se vreline, sledeće sedmice i do 40, a onda...
Getty images

Temperature vazduha će dostizati od 32 do 37 stepeni, a a naredne sedmice ponegde i do 40. Samo se u severnim krajevima, i to uveče i tokom noći, očekuje promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Duvaće slab vetar, promenljivog pravca.

Krajem perioda, do 14. jula promenljivo i svežije, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

RHMZ je na svom sajtu izdao upozorenje da se topli talas u trajanju od najmanje pet dana od četvrtka očekuje na teritoriji cele Vojvodine, a talas vreline od subote će preplaviti i Beograd, Šumadiju, Pomoravlje, jug i jugoistok Srbije.

Upozorenja na topli talas u trajanju od najmanje pet uzastopnih dana označava da s obzirom na intenzitet i vreme trajanja prognozira se veoma opasna vremenska pojava, objašnjava se na sajtu RHMZ i savetuje: "Budite veoma obazrivi i pratite zvanična saopštenja o vremenu i prognozi vremena".

Posebno upozorenje odnosi se na stepen UV indeksa koji će u narednim danima u Srbiji biti od 8 do 10, ali će u četvrtak na Kopaoniku dostići 11, što predstavlja ekstremno visok nivo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: