Đorđević. Odgovorni za tragediju biće kažnjeni

Ministar za rad Zoran Đorđević izjavio je da je lično potresen zbog tragedije koja se juče dogodila u Centru za socijalni rad na Novom Beogradu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 06.07.2017.

18:10

Đorđević. Odgovorni za tragediju biće kažnjeni
Foto: Tanjug

Kako kaže, ministarstvo je pokrenulo postupak nadzora kao i da će svi odgovorni za eventualne propuste biti kažnjeni.

"Ovaj strašan događaj, u kome je stradala jedna žena, majka troje dece i dugogodišnja žrtva zlostavljanja, nažalost, ukazao je na potrebu poboljšanja sistema zaštite od nasilja u porodici", naveo je ministar u izjavi za javnost.

On je istakao da je Ministarstvo pokrenulo postupak nadzora rada Centra za socijalni rad u ovom konkretnom slučaju i da garantuje da će svi odgovorni za eventualne propuste biti kažnjeni.

"Verujem da ćemo uspeti da sprovedemo mere da se ovakvi slučajevi ne ponove i da ćemo u najkraćem mogućem roku unaprediti sistem zaštite žrtava porodičnog nasilja", rekao je ministar.

On kaže i da je svestan da bilo kakav postupak Ministarstva ne može da ublaži bol članova porodice žrtve ovog zločina, ali naglašava da je za opstanak i napredak svakog segmenta našeg društva ključno da sve nadležnie institucije, organizacije civilnog društva, mediji i građani, učine sve što se može da bi se ubuduće sprečile ovakve tragedije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: