Mihajlovićeva: Dosta je ubijanja žena

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović apelovala je na institucije da pojačaju kordinaciju i rad na rešavanju problema nasilja u porodici.

Izvor: B92

Sreda, 05.07.2017.

22:15

Mihajlovićeva: Dosta je ubijanja žena

Ona je istakla da nijedna žena više ne sme da trpi nasilje.

"Jako me je potresla, kao verujem i celu Srbiju, vest da je jedna žena ubijena danas u Centru za socijalni rad pred svoje troje dece od strane muža nasilnika, koji je već bio u zatvoru zbog nasilja i za kog se znalo da je nasilnik. Ovo je ozbiljan društveni problem koji se tiče svih nas", izjavila je večeras Mihajlovićeva koja je i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost .

Ona je povodom poslednjeg u nizu ubistava žena, naglasila da država donosi dobre zakone koji se primenjuju, ali i apelovala na sve institucije da koordinisano rade.

"Nijedna žena više ne sme da trpi nasilje i bude ubijena, dosta je. Zato apelujem na sve institucije da pojačaju koordinaciju i još delotvornije rade na rešavanju ovog problema koji pogađa celo naše društvo", dodala je Mihajlovićeva.

U Centru za socijalni rad na Novom Beogradu muškarac je ubio bivšu suprugu tupim predmetom, a policija i dalje traga za njim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: