Kraj opsade u HR: Ubica se razneo bombom

Kriza koja je trajala satima na Rabu završena nakon što se muškarac koji je ubio psihijatra razneo bombom.

Izvor: B92

Nedelja, 02.07.2017.

14:34

Kraj opsade u HR: Ubica se razneo bombom
Foto: Thinkstock

U policijskom saopštenju je precizirano da se eksplozija u stanu u kojem se nalazio ubica čula oko 19,25, posle čega su pripadnici policije ušli u kuću i utvrdili da je aktivirao ručnu bombu.

Na mesto događaja pozvani su pripadnici specijalne policijske jedinice da obave pirotehnički pregled, a potom će biti obavljen uviđaj.

Pregovori između policije i naoružanog Srđana Smojvera koji je hicima iz puške usmrtio psihijatra Sinišu Rakića na hrvatskom ostrvu Rab trajali su satima.

On nije hteo da izlazi iz kuće u koju se zatvorio i pretio i da će se razneti bombom, preneli su hrvatski mediji.

Kako "Index.hr" saznaje, ubica je 48-godišnji ratni veteran i navodno bivši advokat, a ubijeni je psihijatar Siniša Rakić koji je radio na Odeljenju za akutna i krizna stanja u Psihijatrijskoj klinici na Rabu.

Kako se navodi, žena ubijenog muškarca skočila kroz prozor dok je pokušavala da pobegne i sa teškim povredama je prevezena u bolnicu.

Iz policije navode da je ona pronađena i da je bezbednom, a mediji su naveli da je ona "polomljena ležala ispred kuće" jer Hitna pomoć nije mogla do nje pošto je napadač "pucao po svima".

Do incidenta je došlo u mestu Barbat na ostrvu Rabu jutros oko 9.35 sati. Policija je opkolila kuću, a napadač preti da će se razneti bombom. "Jutarnji" piše da je napadač koristio "kalašnjikov", a navode i da je on prema nezvaničnim informacijama on sam u kući, tj. da nema taoce.

"Danas oko 9.35 sati policija je primila dojavu o galami i pucnjavi u mestu Barbat na ostrvu Rab. Dolaskom na mesto događaja policijski službenici zatekli su NN počinitelja u čijoj blizini na tlu je nepomično ležala NN muška osoba. Po dolasku policijskih službenika počinitelj (1969.) je opalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u njihovom smeru te je mesto događaja osigurano i pozvana je Specijalna jedinica policije iz Rijeke. Nakon dolaska pripadnika Specijalne policije telo žrtve (1966.) izvučeno je i preneseno do kola hitne pomoći gde je utvrđena smrt. Supruga žrtve (1963.) koja je napustila mesto događaja pre dolaska policije je pronađena i na sigurnom", saopštila je policija.

Postoji sumnja da je napadač donedavno bio u lečenju u bolnici u kojoj je radio Rakić, ali ta informacija i dalje nije potvrđena.

Ubijeni lekar ga je navodno prijavio, pa S. S. nikako nije mogao da nađe posao.

Meštani tvrde da im je policija naredila da se zatvore u kuće i da zatvore prozore.

"Dođem na Rab na jedan dan. Na trajektu sretnemo dva kombija specijalne policije. Uglavnom sad sam zatvorena u kući, jer je dve kuće dalje od mene talačka kriza. Ubijen je čovek, a naoružani ubica se ne predaje. Dobili smo naređenje da se zatvorimo u kuću i zatvorimo prozore", objavila je na Fejsbuku jedna devojka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: