Vežbe SAJ-a na aerodromu "Nikola Tesla" VIDEO

Na aerodromu "Nikola Tesla" Specijalna antiteroristička jedinica MUP-a Srbije prikazala je taktičko-pokaznu vežbu oslobađanja talaca iz aviona i autobusa.

Izvor: B92

Nedelja, 02.07.2017.

17:09

Vežbe SAJ-a na aerodromu
screenshot/RTS

Tokom vežbe, avion sa taocima prinudno je sleteo na beogradski aerodrom. Otmičari zahtevaju dopunu goriva a zauzvrat bi oslobodili dvoje bolesnih talaca. Preuzimaju ih sanitetske ekipe, prenosi RTS.

Dok traju pregovori deo jedinice upada u avion kroz devet otvora. Odvraćaju pažnju otmičara i u vrlo kratkom roku potpuno kontrolišu avion. Savladani su otmičari, zbrinjavaju se putnici.

Detektori, robot odelo i specijalizovani službeni psi tragaju za eskplozivnim sredstvima. Uspešno su savladani i teroristi koji su oteli autobus.

Kako bi bili još efikasniji, pripadnici SAJ-a dobiće tokom godine novu opremu, nova oklopna vozila domaće proizvodnje i uniforme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: