"Nastavljamo sa JS, a svima koji pričaju o fikusima..."

Generalni sekretar u kabinetu predsednika i funkcioner SNS Nikola Selaković izjavio je da će ta stranka nastaviti saradanju sa Jedinstvenom Srbijom.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 02.07.2017.

08:12

Foto: Tanjug

On je za "Blic" od nedelje rekao da je Jedinstvena Srbija iznela svoj stav i da kao što JS poštuje stav SNS, tako i oni poštuju stav Jedinstvene Srbije.

"Ključno je da sa koalicionim partnerima, u prvom planu sa Socijalističkom partijom Srbije, strateški produbljujemo naš odnos i uveren sam da period pred nama donosi taj viši nivo saradnje. Mi smo protiv teških reči, ali saradnju nastavljamo i sa JS", rekao je Selaković.

On je kazao da o Ani Brnabić ima izuzetno pozitivno mišljenje, da je ona "izuzetan profesionalac, odgovorna i lojalna osoba" i da je uveren da će Vlada raditi dobro.

"Svakom ko priča o fikusima, ikebanama, marionetama imam da poručim da nikada nije dobro da potcenjuju čoveka koji im je neistomišljenik", rekao je Selaković i istakao da novoj premijerki treba dati šansu.

On je kazao i da su mu uvek bile "smešne i plitke" priče o ruskoj, američkoj ili evropskoj vladi i dodao da, ako su SNS i Aleksandar Vučić za nešto zaslužni, to je "što imamo srpske vlade".

"Odajem Vučiću priznanje zbog hrabrog poteza da postavi Anu Brnabić na mesto premijera", rekao je on.

On smatra da je ključno da se sa koalicioniom partnerima, pre svega sa SPS-om, produbljuju odnosi i očekuje da će predstojeći period doneti "taj viši nivo saradnje".

"Činjenica da SPS ima više resora znači da ima i više odgovornosti i za politiku koja se vodi, ali i za svoje postupke", ocenio je Selaković.

Govoreći o situaciji u SNS nakon "bure" oko obezbeđivanja većine za izbor Brnabićeve za premijera, Selaković je rekao da je u stranci bilo iznošenja različitih mišljenja, ali da su na kraju, kada su svi rekli šta misle, zajednički zaključili "nešto što je postao stav iza koga su svi stali".

"U stranci koja broji preko 600.000 članova imate ljude od monarhističke provinijencije do nekog oblika komunizma, potomke četnika i partizana, ljude koji su za evropske integracije i one koji su za Rusiju, ali se na kraju dogovorimo. Presudni su interesi države, građana, ekonomskog prosperiteta i poboljšanje životnog standarda", rekao je Selaković.

Nekadašnji ministar pravde je, govoreći o novoj funkciji, rekao da je ona za njega i čast i odgovornost i dodao da je za nekoga ko ima 34 godine važno da ima priliku da mnogo toga korisnog nauči.

"Ja sam poverenjem predsednika imenovan na ovo mesto, kao neko ko je već bio ministar, što do sada nikada nije bio slučaj. Osim toga, činjenica da sam bio ministar daje poziciji na kojoj sam sad političku težinu", rekao je Selaković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: