UN: Gašenje Al Džazire neprihvatljiv napad na slobode

Ujedinjene nacija izrazile veliko nezadovoljstvo zbog zahteva koji su Zalivske zemlje uputile za gašenje televizije "Al Džazira" sa sedištem u Kataru.

Izvor: Tanjug

Petak, 30.06.2017.

14:10

UN: Gašenje Al Džazire neprihvatljiv napad na slobode
Thinkstock

UN su taj zahtev opisale kao "neprihvatljivi napad na slobodu izražavanja i mišljenja", prenosi AFP.

Agencija podseća da zatvaranje ove televizije spada među 13 zahteva širokog spektra koji su vlastima u Dohi predali Saudijska Arabija i njeni saveznici u zamenu za podizanje "blokade" Katara koja traje već skoro meseca dana. Rok od 10 dana koji su četiri zemlje dale Kataru za ispunjenje zahteva ističe 4. jula.

Visoki komesar za ljudska prava UN Zeid Ra'ad al Husein naveo je putem portparola Ruperta Kolvila da je "izuzetno zabrinut zahtevom Kataru da zatvori mrežu 'Al Džazira', kao i druge njene medijske podružnice".

"Gledali je ili ne, dopadala vam se ili ne, slagali se sa njenim uređivačkim stavom, arapski i engleski kanali 'Al Džazire' su legitimni i imaju milione gledalaca", poručio je Al Husein.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: