Nemačka: Za nas Erdogan važan gost

Bez obzira što su turskom predsedniku zabranili da prisustvuje svim javnim skupovima osim Samitu G20, nemačka vlada ističe da je za njih Erdogan važan gost.

Izvor: B92

Petak, 30.06.2017.

13:46

Nemačka: Za nas Erdogan važan gost
Getty images

Kako je preneo Rojters, portparol nemačke vlade Štefen Zajbert kazao je novinarima da nema nikakvih informacija koje ukazuju da Tajip Redžep Erdogan neće prisustvovati samitu G20 i dodao da se Nemačka raduje njegovom učešću.

"Želeo bih da naglasim da je za nemačku vladu predsednik Erdogan važan gost i mi pozdravljamo njegovo učešće na samitu G20", rekao je Zajbert.

Ministar spoljnih poslova nemačke Zigmar Gabrijel juče je rekao novinarima koji ga prate na putu u Rusiji da ne bi bilo prikladno da se predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan javno pojavljuje van samita Grupe 20 (G20), imajući u vidu trenutnu situaciju izmedju Nemačke i Turske.

Gabrijel je takođe rekao da je Erdogan u sredu tražio dozvolu da se obrati turskim građanima koji žive u Nemačkoj tokom njegove posete, uprkos savetima Ankare od pre dve nedelje, da ne traži formalnu dozvolu.

On dodaje da nemačka vlada ne želi da se turski državljani i dvojni državljani koji žive u Nemačkoj antagoniziraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: