Stanišić zatražio puštanje na privremenu slobodu

Nekadašnji šef Službe državne bezbednosti Srbije Jovica Stanišić zatražio je od suda u Hagu da zbog bolesti bude pušten na privremenu slobodu.

Izvor: B92

Petak, 30.06.2017.

17:44

Stanišić zatražio puštanje na privremenu slobodu

Stanišić, koji boluje od hronične bolesti organa za varenje i depresije, zatražio je pre početka ponovljenog suđenja da mu bude dozvoljeno da prvi deo prati iz Beograda, ali je to odbijeno u maju, uz obrazloženje da je neophodno da otpuženi budu prisutni tokom uvodne reči tužilaca.

Tada nije isključena mogućnost da kasnije Stanišiću bude dozvoljeno da prati proces iz Srbije, što dozvoljava i pravilnik suda.

Privremeno puštanje na slobodu zatražio je i njegov saradnik Franko Simatović Frenki, a o oba zahteva odlučivaće veće kojim predsedava sudija Barton Hol.

U prvom suđenju Haški tribunal oslobodio je 29. maja 2013. Simatovića i Stanišića svih pet tačaka optužnice (zločini protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja tokom ratova u Hrvatskoj i BiH od 1991. do 1995).

Apelaciono veće Tribunala 15. decembra 2015. usvojilo je žalbu Tužilaštva i poništilo oslobađajuću presudu i naložilo ponavljanje procesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: