"Ginis" iz Novog Sada "pao" posle osam godina skrivanja

Novosađanin Boris Radovanović, poznatiji kao Ginis, izručen je Srbiji iz Grčke 23. juna, nakon skoro osam godina bekstva, javlja 021.rs.

Izvor: B92

Petak, 30.06.2017.

20:32

Thinkstock

On je poslat u zatvor u Sremskoj Mitrovici, na odsluženje dvadesetogodišnje kazne zatvora zbog razbojništava za koja je u odsustvu osuđen pred novosadskim sudom, potvrđeno je "Blicu" u Ministarstvu pravde.

Iz zatvora je pobegao dok je bio u pritvoru zbog krađa 2009. godine. Uhapšen je 22. decembra prošle godine u Solunu, a Srbija je u januaru podnela zahtev za njegovo izručenje.

Radovanoviću je, dok je bio pritvorenik, sud dozvolio da bude odveden u privatnu zubarsku ordinaciju u Ulici Avgusta Cesarca u Novom Sadu, što je on iskoristio za beg. Dok je izlazio iz "marice" sa lisicama na rukama odgurnuo je jednog čuvara i potrčao desetak metara dalje gde ga je čekao saučesnik na motociklu. Pobegli su motorom, a čuvari na njih nisu pucali, jer je na ulici bilo ljudi.

Tada je za njim raspisana poternica, ali je potraga bila bezuspešna. On je i 2007. godine bežao iz zatvora, gde je takođe bio zbog razbojništva.

Radovanović je 1996. godine ušao u "Ginisovu knjigu rekorda" kada je preko luka starog Žeželjevog mosta prvo prevezao motocikl "suzuki", a kasnije i "juga". Pokušao je da to učini i kamionom, ali ga je u tome sprečila policija.

U Višem sudu u Novom Sadu, u odsustvu je osuđen na 20 godina zatvora, a krivični postupak je pravnosnažno okončan u avgusta 2014. Izrečena mu je i mera obaveznog lečenja narkomana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: