NUNS: Objavite sve o hapšenju Anđusa, sprečite spekulacije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je istražne organe da objave sve relevantne informacije o hapšenju novinara Dejana Anđusa.

Izvor: Beta

Petak, 30.06.2017.

16:36

NUNS: Objavite sve o hapšenju Anđusa, sprečite spekulacije

Kako navode, istražni organi će tako "zaustaviti spekulacije" o razlozima hapšenja.

NUNS je u saopštenju naveo da su pojedini mediji preneli da je Anđus uhapšen zbog sumnje da je pokušao da iznudi novac od jedne osobe dok su drugi objavili da je uhapšen "pod sumnjivim okolnostima, zbog učestalih kritika koje je u poslednje vreme iznosio na račun aktuelne vlasti".

"Pink televizija je u međuvremenu emitovala snimak susreta Anđusa sa neidentifikovanom osobom, koji, navodno, prethodi činu hapšenja", naveo je NUNS dodajući da je uhapšeni novinar početkom meseca pozivan na informativni razgovor u Bezbednosno-informativu agenciju.

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je ranije od nadležnih istražnih organa da što pre saopšte informacije o hapšenju novinara Dejana Anđusa i da kažu da li je uhapšen zbog nekog dela koje nema veze sa novinarstvom ili zbog kritika na račun vlasti koje je iznosio u svojoj emisiji i intervjuima.

"U ovakvim slučajevima, važno je da se javnosti omogući da sama utvrdi na osnovu kojih informacija su tužilaštvo i policija reagovali, da li su njihovi postupci bili u skladu sa zakonom i da li je došlo do ugrožavanja prava na slobodu govora", naveo je UNS u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: