Učenici Srbije osvojili čak 46 medalja iz matematike

Učenici iz Srbije osvojili su 46 medalja na petom Kupu Matematičke gimnazije u Beogradu, međunarodnom takmičenju u matematici, fizici i informatici.

Izvor: B92

Petak, 30.06.2017.

13:06

Učenici Srbije osvojili čak 46 medalja iz matematike
Ilustracija, Getty images

Đaci iz Srbije osvojili su pet zlatnih, 18 srebrnih i 23 bronzane medalje, a za najboljeg matematičara takmičenja proglašen je Jovan Toromanović, učenik prvog razreda Matematičke gimnazije.

Ovogodišnje takmičenje okupilo je više od 160 takmičara i 30 ekipa iz 13 evropskih zemalja, a Srbiju je predstavljalo šest timova iz Beograda, Valjeva i Pančeva.

Na zatvaranju Kupa najuspešnijim timovima pehare su uručili pomoćnica ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije Irini Reljin, najbolji srpski matematičar i vodeći matematičar u oblasti teorije skupova i analitičke tipologije na svetu Stevo Todorčević i Miroslava Nešić Bikić, menadžerka korporativnih komunikacija Piraeus banke, koja finansijski i organizaciono podržava Kup Matematičke gimnazije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: