Humanitarna akcija: Nenadu hitno potrebna pomoć

Docent na Građevinsko – arhitektonskom fakultetu u Nišu Nenad Ristić boluje od izuzetno retke i veoma agresivne bolesti zbog čega mu je hitno potrebna pomoć.

Izvor: B92

Petak, 30.06.2017.

13:01

Humanitarna akcija: Nenadu hitno potrebna pomoć

Ristić je otac osmomesečne ćerke, a njegovoj supruzi ranije je dijagnostifikovan tumor na mozgu.

Početkom maja Ristić je otišao kod lekara zbog upale sinusa. Na insistiranje lekara urađeni su dodatni pregledi i snimanja koja su pokazala da Nenad boluje od izuzetno retke i veoma agresivne vrste T limfoblasticnog limfoma četvrtog stepena.

Radi se o vrlo agresivnom limfomu koji brzo napada organizam i koji se nakon prividnog izlečenja pacijenta, za kratko vreme ponovo javlja.

Prva faza lečenja koja uključuje agresivnu hemioterapiju je započeta u Srbiji.

Da bi se Nenad izlečio od veoma retke, agresivne i brzo recidivirajuće vrste limfoma, neophodno je presađivaje matičnih ćelija tj. lečenje u Nemačkoj.

Pored ovako teške Nenadove zdravstvene situacije, Nenadovoj supruzi Marini je oktobra meseca prošle godine pred porođaj, dijagnostikovan veliki tumor na mozgu.

Nakon rizičnog porođaja dobili su devojčicu, a Marini je prošle godine odstranjen veći deo tumora.

Čekaju je još dve operacije gama nožem, međutim, zbog Nenadovog zdravstvenog stanja zaustavila je lečenje. Spašavanjem Nenadovog života, dajete snagu njegovoj supruzi Marini da nastavi lečenje, a osmomesečnoj bebi, da raste uz svoje roditelje.

Budućnost ove mlade porodice u potpunosti zavisi od donacija dobronamernih ljudi.

Kako pomoći Nenadu? Upišimo 328 i pošaljimo SMS na 3030. Možemo uplatiti donacije na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Dinarski: 160-480610-54

Devizni: 00-540-0002220.1

IBAN broj: RS35160005400002220136

Upiši 328 i pošalji SMS na 3030

Cena poruke je 200 din (PDV se ne naplaćuje)

Upiši human328 i pošalji SMS na 455

Cena poruke je 20 CHF

e-Doniraj – OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: