Vučić, Pahor, Tači, Kitarović... Potpisana deklaracija

Šefovi država i vlada zemalja članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) potpisali su u Dubrovniku zajedničku deklaraciju.

Izvor: Beta

Petak, 30.06.2017.

23:04

Vučić, Pahor, Tači, Kitarović... Potpisana deklaracija
Thinkstock

U njoj se ističe da evropska integracija neće biti završena sve dok sve zemlje učesnice Procesa ne postanu deo Evropske unije.

"Uvereni smo da evropska integracija neće biti završena sve dok svi učesnici SEECP-a ne postanu deo EU", piše u tekstu deklaracije, prenosi agencija Hina.

U izjavi se članovi procesa pozivaju na sprovođenje reformi u duhu saradnje i dobrosusedskih odnosa. Takođe se izražava i puna podrška evroatlantskim težnjama zemalja koje su na tom putu, a poziva se i na saradnju u razmeni informacija u borbi protiv terorizma i radikalizacije.

Potpisnici takođe izražavaju punu podršku ekonomskoj saradnji, rastu i razvoju.

Među učesnicima samita bili su predsednici Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, Srbije Aleksandar Vučić, Slovenije Borut Pahor, Crne Gore Filip Vujanovć, Kosova Hašim Tači, član predsedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić, kao i predsednici Makedonije i Bugarske Đorđe Ivanov i Bojko Borisov.

Hrvatska je danas završila jednogodišnje predsedavanje Procesom koje sada preuzima Slovenija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: