Pet osuđenih za ubistvo Njemcova, Dadajev "povukao okidač"

Porota Moskovskog okružnog vojnog suda proglasila je krivima Zaura Dadajeva i još četvoricu optuženih za ubistvo ruskog opozicionara Borisa Njemcova.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.06.2017.

15:51

Pet osuđenih za ubistvo Njemcova, Dadajev
Thinkstock

Ruski sud je, kako je preneo Rojters, saopštio da im je za ubistvo Njemcova (55) obećano 253.000 dolara.

Sud je naveo i da policija traga za osumnjičenim organizatorom Njemcovog ubistva, Ruslanom Muhudinovim.

Tužilaštvo tvrdi da je Dadajev, bivši vojnik iz Čečenije, "povukao okidač".

Sudija Juri Žitnjikov je rekao da je ova grupa krajem septembra 2014. godine "pristala na predlog jedne osobe, za kojom tragaju vlasti, i još nekih drugih osoba da oduzmu Njemcovu život u zamenu za novac", prenela je agencija Tas s.

Porota je istakla da Dadajev ne zaslužuje milost.

Njemcov je ubijen u noći 27. februara 2015. godine u centru Moskve, nedaleko od Kremlja, uoči velikog mitinga koji je pripremala opozicija.

Mediji su tada preneli da je Njemcov, za kog Rojters napominje da je bio jedan od najglasnijih kritčara predsednika Vladimira Putina, ubijen sa četiri hica iz pištolja i da mu je pucano u leđa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: