Zeri: U kosovskoj skupštini "sve brat do brata"

Specifičnost novog sastava kosovskog parlamenta je to što su se stranački lideri pobrniuli da u njega dovedu i članove porodica, piše prištinski Zeri.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.06.2017.

11:09

Zeri: U kosovskoj skupštini
Tanjug, arhiva

Prema pisanju lista, mesto u parlamentu obezbedila su braća Daut i Ramuš Haradinaj, koji je istovremeno jedan od trojice kandidata za premijera velike koalicije okupljene oko Demokratske partije Kosova Hašima Tačija.

Očekuje se da i lider Alijanse za budućnost Kosva i jedan od najbogatijih Albanaca u Evropi, a možda i svetu, Bedžet Pacoli uđe u parlament sa članom porodice Islamom Pacolijem, čija je stranka bila u koaliciji sa Demokratskim savezom Kosova (DSK).

Istovremeno, u parlamentu bi se mogli naći i lider radikalnog pokreta Samoopredeljenje Visar Imeri sa svojim nećakom Adeom Batušijem.

Za poslanika u kosovskom parlamentu je izabran i Evgeni Tači Draguša, nećak predsednika Tačija.

U ovom, šestom sazivu kosovskog parlamenta od jednostranog proglašenja nezavisnosti, biće i sin gradonačelnika Skenderaja Samija Luštakua, kao ćerka nekadašnjeg kosovskog predsednika Ibrahima Rugove, Teuta.

Nije isključeno, kako se navodi, da će ona voditi svečanu sednicu parlamenta zajedno sa najstarijim poslanikom Ademom Mikullovcijem iz pokreta Samoopredjeljenje.

Centralna izborna komisija bi, kako je juče najavljeno, tokom dana trebalo da objavi konačne izborne rezultate, a predsednik Tači je najavio da će parlament biti konstituisan do 10. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: