Crna Gora: Rasprava o ukidanju imuniteta Medojeviću

Skupština Crne Gore danas počinje sednicu na čijem je dnevnom redu skidanje imuniteta poslaniku opozicionog Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću.

Izvor: Beta

Četvrtak, 29.06.2017.

09:17

Crna Gora: Rasprava o ukidanju imuniteta Medojeviću
Thinkstock

Administrativni odbor ranije je predložio Skupštini da ukine imunitet Medojeviću kako bi tužilac protiv njega mogao da pokrene krivični postupak zbog sumnje da je navodno prao novac za potrebe izborne kampanje.

Specijalno tužilaštvo Medojevića tereti da je s privrednikom Momirom Nikolićem "sačinio kriminalni plan" za pranje novca koji je Nikolić stekao legalno, ali nije platio porez.

Poslanici Fronta, koji od oktobra prošle godine bojkotuju Skupštinu, najavili su da će prisustvovati sednici.

Medojević je negirao optužbe, a Front saopštio da je najnoviji postupak još jedan "montirani proces" protiv tog opozicionog saveza.

Front je saopštio da neće pozivati pristalice na okupljanje ispred parlamenta kao što je to bio slučaj ranije kada je Administrativni odbor razmatrao tužiočev zahtev, te u februaru kada je ukinut imunitet poslanicima tog opozicionog saveza Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću.

Oni su optuženi za umešanost u navodni pokušaj terorizma na izborni dan, u oktobru prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: