Vulin:Reč Vučića će se slušati, moji rezultati besprekorni

Novi ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da je ogromna i izuzetna čast biti na čelu Ministarstva odbrane, ali i velika odgovornost.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.06.2017.

22:32

Vulin:Reč Vučića će se slušati, moji rezultati besprekorni
Tanjug / Sava Radovanoviæ

"Brinuti o bezbednosti zemlje, građana, teritorijalnom integritetu i celovitosti zemlje - ne može biti veće odgovronosti i časti", naglasio je Vulin.

On smatra da svi pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske na najbolji mogući način rade svoj posao, a da je na njemu da unapredi njihov materijalni položaj, pomogne da vojska bude još bolje tehnički orpemljena, da bude još spremnija, borbena gotovost na još višem nivou i naravno da "služimo Srbiji".

"Predsednik Aleksandar Vučić je vrhovni komandant Vojske po Ustavu, njegova reč će se slušati i poštovati, a naša politika će biti kako je formulisao kada je došao na mesto ministra odbrane - politika vojne neutralnosti i uporne, žilave borbe za suverenitet i interese Srbije", kazao je on novinarima.

Na kritike da je žestok u izjavama, Vulin je rekao da još niko nije kazao da je slagao bilo šta što je rekao.

"Nekome se to dopada, a nekome ne sviđa moja oštrina. Niko nije polemisao sa onim što sam rekao. Uvek ću govoriti istinu i mislim da je ona u korist svih nas. Naša narod i naša zemlja se mogu braniti samo istinom", uveren je movi ministar odbrane.

Kada je reč o kritikama iz redova opozicije, Vulin je naveo da još nije bio ni na jednoj funkciji a da je opozicija rekla da je kompetentan.

"A još nisam napustio nijedan resor a da nisu bili najbolji mogući rezutati, od Kacelarije za Kosovo i Metohiju, preko Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, pa i Mešovite radne grupe za rešavanje migrantskih tokova. Uvek su stajali rezultati iza mene, čak i oni koji su se vrlo glasno borili protiv mene morali su da se slože, obično vrlo tiho, da su moji rezultati besprekorni", zaključio je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: