Đorđević formirao komisiju zbog podataka o Živkoviću

Ministar odbrane Zoran Đorđević formirao je komisiju koja treba da utvrdi da li je bilo neovlašćenog dostavljanja i zloupotrebe podataka Zorana Živkovića.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.06.2017.

15:33

Đorđević formirao komisiju zbog podataka o Živkoviću
Foto: Tanjug

Dodaje se da je ministar Đorđević "upoznat sa navodnim neovlašćenim dostavljanjem podataka iz službene evidencije Ministarstva odbrane".

Kako se navodi u saopštenju, komisiju predvodi načelnik Uprave za obaveze odbrane Sektora za ljudske resurse pukovnik Dragan Kotarlić, a o nalazima rada komisije javnost će biti obaveštena.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti naredio je ranije pokretanje postupka nadzora u Ministarstvu odbrane i MUP.

On je naredio pokretanje postupka nadzora nad primenom Zakona o zaštiti podataka o ličnosti zbog toga što su u skupštinskoj debati korišćeni podaci o ličnosti nekih poslanika iz službene dokumentacije iz tih ministarstava.

"Vrsta ličnih podataka i način na koji su korišćeni ukazuje na to da su službena lica u Ministarstvu odbrane izvesno a u Ministarstvu unutrašnjih poslova vrlo verovatno, stavljajući lične podatke kojima raspolažu u zakonom utvrđene svrhe na raspolaganje trećem, neovlašćenom licu, povredila odredbe Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i tako počinila kažnjive prekršaje", naveo je Šabić u saopštenju.

Šef poslaničke grupe vladajuće Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović na skupštinskoj raspravi u sredu čitao je zvanične dokumente vojnog odseka u Nišu o razlozima zbog kojih poslanik opozicije Zoran Živković nije služio vojni rok.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: