Živković: Podneću prijave zbog objavljivanja potataka

Predsednik NS Zoran Živković najavio da će podneti krivičnu prijavu protiv odgovornih u MUP i ministarstvu odbrane zbog dostavljanja njegovih ličnih podataka.

Izvor: Beta

Četvrtak, 29.06.2017.

14:28

Živković: Podneću prijave zbog objavljivanja potataka
Tanjug, arhiva

Podsetimo, na jučerašnjoj sednici Skupštine Srbije, na kojoj je mandatarka za sastav buduće vlade čitala svoj ekspoze i predstavila ministre, poslanik SNS Aleksandar Martinović je objavio podatke o služenju vojnog roka Živkovića i nošenju oružja.

Živković je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je Martinović prekršio odredbu Krivičnog zakona kojim se, kako je precizirao, zabranjuje da se "neovalašćeno koriste, objavljuju i zloupotrebljavaju na bilo koji način podaci o ličnosti".

"To su stvari koje su moji lični podaci i ja mogu da ih iznesem javnosti i kažem o lečenju i posedvanju oružja, ali to ne sme niko drugi da iznese", rekao je on navodeći da je očigledno da je Martinović dobio podatke iz MUP-a i Vojnog odseka u Nišu što je, kako je naveo, "kršenje zakona".

On je kazao da je Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić već pokrenuo postupak o tome iz svoje nadležnosti.

Živković je rekao da je zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila 1983. godine proglašen nesposobnim za služenje vojnog roka, detaljno opisujući povrede koje je zadobio, kao i lečenje.

On je rekao da je dozvolu za nošenje oružja dobio najpre 1994. godine zbog lične bezbednosti kada je bio član skupštinskog Odbora za bezbednost i ta dozvola je kasnije obnovljena takođe zbog zaštite lične bezbednosti.

U Skupštini je juče posle izlaganja Živkovića koji je kritikovao kadrovska rešenja nove vlade, Martinović rekao da su ga "baš zvali iz Vojnog odseka iz Niša" i poslali mu faksom dokumenta o Živkoviću u kojima je navedeno da on nije sposoban za služenje vojnog roka što po propisima znači "stanje najtežih poremećaja funkcija".

On je izneo i podatak da je 23. juna 2010. Živkovć dobio dozvolu za pištolj i pozvao ministra unutrašnih poslova Nebojšu Stefanovića, kao i Aleksandra Vulina, da se malo pozabave tim slučajem, s obzirom na to da pištolj ima čovek sa "najtežim poremećajem funkcija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: