Ružić: Razumeo sam Palmu

Funkcioner SPS Branko Ružić kaže da je "razumeo" stav koalicionog partnera Jedinstvene Srbije da ne glasa za izbor vlade na čelu sa Anom Brnabić.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.06.2017.

09:45

Ružić: Razumeo sam Palmu
Tanjug, arhiva

Međutim, dodao je da se treba boriti protiv predrasuda i stereotipa.

Ružić je za Pink televiziju podsetio da koalicija SPS-JS traje već dugo i da se moraju uvažavati specifičnosti stranaka. "Ovo nije prvi put da JS ne glasa kao SPS", istakao je Ružić i podsetio na glasanje o Zakonu o borbi protiv korupcije.

Prema Ružićevim rečima, predsednik JS Dragan Marković Palma juče je u Skupštini Srbije pokušao "kristalno jasno" da dokaže svoj politički stav i stav svoje stranke, ukazao na razloge zbog kojih nije u mogućnosti da glasa i izvinio se mandatarki i ministrima.

Na pitanje da li je to prihvatio, Ružić je odgovorio ga je "razumeo".

"Svako ima svoje specifičnosti. Ja sam za to da se borimo protiv predrasuda i stereotipa", rekao je Ružić, navodeći da ceni znanje Ane Brnabić i da to što je pripadnik LGBT predstavlja kalitetni pomak.

Ružić, koji je u novoj vladi predložen za ministra državne uprave i lokalne samouprave, istakao je da mu je velika čast da pomogne rad Vlade Srbije u, kako je ocenio, resoru koji je veoma značajan a koji je godinama bio u "zapećku".

On je kazao da su spremna tri-četiri zakonska predloga među kojima je Predlog zakona o formiranju Nacionalne akademije za stručno usavršavanje u javnoj upravi.

"Nastavićemo tamo gde je Ana Brnabić stala", dodao je Ružić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: