Putin: Strani obaveštajci bi da utiču na Rusiju

Ruski predsednik Vladimir Putin osudio je pokušaje da se utiče na politički i društveni život Rusije, koje po njemu sprovode strane obaveštajne službe.

Izvor: Tanjug

Sreda, 28.06.2017.

23:49

Putin: Strani obaveštajci bi da utiču na Rusiju
Foto: Tanjug

"Očigledno je da je pojačana aktivnost stranih tajnih službi uperena protiv Rusije i naših suseda", rekao je Putin u govoru pred članovima ruske spoljne obaveštajne službe, saopštio je Kremlj.

Putin je rekao da strane obaveštajne službe "pokušavaju da utiču na unutrašnje političke i društvene procese" u Rusiji.

Putin je 2015. godine potpisao zakon kojim se dozvoljava da se strane organizacije aktivne u Rusiji obeleže kao "nepoželjne" pod optužbom da žele da utiču na ruski politički i društveni život.

Drugi zakon izglasan 2012. obavezuje nevladine organizacije koje dobijaju finansiranje iz inostranstva i imaju političku aktivnost da se registruju kao strani agenti.

Sredinom juna Putin je optužio britanski BBC da vrši propagandu za ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog.

Putin takođe smatra da je Rusija suočena sa pokušajima da se zakoči njen razvoj, da se nametne konfrontacija, destabilizuju regioni koji se nalaze blizu ruskih granica.

Strane tajne službe ne oklevaju da "ohrabruju" i "koriste kao oružje terorističke i ekstremističke grupe" protiv Rusije, rekao je Putin bez davanja detalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: