Britanija: Manjinska vlada prošla prvi test

Britanska manjinska vlada Konzervativne partije prošla je prvi test u parlamentu nakon što je na izborima ostala bez poslaničke većine.

Izvor: B92

Sreda, 28.06.2017.

21:33

Britanija: Manjinska vlada prošla prvi test
Foto: Thinkstock

Parlamentarci su odbacili zahtev opozicije za okončanjem smanjivanja troškova u javnom sektoru, prenosi AP.

Navodi se da je Donji dom sa 323 glasa "za" i 309 "protiv" odbio poziv glavne opozicione Laburističke partije za povećanjem plata zaposlenih u javnom sektoru i zaustavljanje smanjivanja budžeta policije i vatrogasaca.

AP navodi da je ovo bilo prvo parlamentarno glasanje sa kojim se britanska vlada premijerke Tereze Mej suočila od prevremenih izbora održanih 8. juna.

Vlada premijerke Tereze Mej uspela je da obori predlog laburista zahvaljujući dogovoru sa deset poslanika Demokratske unionističke partije iz Severne Irske, koji su pristali da podržavaju torijevce kod ključnih glasanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: