Švarceneger i Makron: Učinićemo planetu velikom VIDEO

Holivudska zvezda i bivši guverner Kalifornije Arnold Švarceneger objavio je snimak sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u kojem "podbadaju" Trampa.

Izvor: Tanjug

Sreda, 28.06.2017.

19:14

Default images

Kako navodi "Politiko", ovaj iznenađujući video selfi usledio je nakon Trampove objave 1. juna da namerava da povuče SAD iz Pariskog sporazuma o klimi, neobavezujućeg dogovora kojim su postavljeni ciljevi smanjenja emitovanja štetnih gasova za 145 zemalja sa ciljem borbe protiv klimatskih promena.

Navodi se da je Makron glasno kritikovao ovaj Trampov potez, ohrabrujući one koji su zabrinuti zbog klimatskih promena da emigriraju u Francusku i ističući slogan "Učinimo planetu ponovo velikom", što je reakcija na čuveni Trampov predizborni slogan "Učinimo planetu ponovo velikom".

Sajt navodi da je Švarceneger, nazivajući ga osobom poznatom po podršci politici koja prijateljski opredeljena prema klimi, takođe kritikovao Trampa zbog povlačenja iz sporazuma o klimi.

"Jedan čovek ne može da uništi naš napredak. Jedan čovek ne može da zaustavi našu revoluciju za čistu energiju. I jedan čovek ne može da se vrati u prošlost - to mogu samo ja", kazao je Švarceneger u snimku koji je postavio na internet ranije ovog meseca, a u kojem je aludirao na svoju ulogu kiborga koji putuje kroz vreme u "Terminatoru".

Na snimku je prikazan kako stoji pored nasmešenog Makrona i kaže da su razgovarali o "zelenoj budućnosti".

"Mi ćemo ostvariti rezultate zajedno kako bismo učinili planetu ponovo velikom", kaže Makron na tom snimku.

Ovaj snimak, ispod kojeg je Švarceneger napisao "Sa predsednikom Markonom, velikim liderom", do sada je više od 2,2 miliona pregleda.

Švarceneger nije podržao Trampa tokom kampanje za predsedničke izbore 2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: