Porinut prvi kineski razarač nove generacije

Kineska vojska je u šangajskoj luci Đangnan porinula novi razarač domaće proizvodnje, poznat kao Tip 055, saopštili su državni mediji te zemlje.

Izvor: B92

Sreda, 28.06.2017.

08:17

Porinut prvi kineski razarač nove generacije
Thinkstock

Razarač težine oko 10.000 tona, prvi je od četiri planirana broda nove generacije, za koje postoji plan da do 2018. godine uđu u aktivnu službu.

"Opremljen je novim protiv-vazdušnim, protiv-raketnim, protiv-brodskim i protiv-podmorničkih naoružanjem", navela je agencija Sinhua.

Kineski mediji prikazali su fotografije novog broda prekrivenog konfetama i zastavama, okruženog mornarima, prenosi Rojters.

Prema navodima državnih medija, razarač sada očekuju testovi pre uvođenja u aktivnu službu.

Kina proizvodi ratne brodove veoma intenzivnim tempom, u cilju modernizacije Mornarice. Kako saopštavaju kineski mediji, Vojska je naručila 18 brodova, među kojima su i razarači, stražarski čamci, fregate sa navođenim raketama, 2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: