Mali: Vrtić na Altini gotov u aprilu sledeće godine

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao radove na izgradnji novog vrtića u zemunskom naselju Altini i naveo da će oni koštati 650.000 evra.

Izvor: B92

Sreda, 28.06.2017.

12:23

Mali: Vrtić na Altini gotov u aprilu sledeće godine
Tanjug, arhiva

Kapacitet vrtića je, kako je rekao, 200 mališana, a radovi će biti završeni u aprilu sledeće godine. Gradonacelnik je izjavio da je inicijativa da se privatni vrtići uključe u sistem refundacije rezultirala time da "imamo skoro 9.700 novih mesta za mališane samo u prethodne tri godine u privatnim vrtićima".

Mali se nada da će se kroz povećane kvote u vrtićima povećati i broj mesta za 1.400, a kroz mrežu osnovnih škola i sređivanja prostora u osnovnim školama, otvoriće se 1.200 novih mesta za par meseci.

"Očekujemo da će privatni vrtići otvoriti još 2.000 do 3.000 novih mesta", naveo je Mali i dodao da je to najbolji rezultat u poslednjih nekoliko godina u smislu najmanjeg broja nedostajućih mesta u vrtićima.

Kako kaže, nastaviće sa pružanjem podrške privatnim vrtićima, ali, takođe, "i mi ćemo sami tražiti nove lokacije za naše vrtiće".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: