Opomene Obradoviću: "Izdajnici Vučić, Dačić, Vulin..."

Predsednica parlamenta Maja Gojković izrekla je dve opomene šefu poslaničke grupe Dveri Bošku Obradoviću.

Izvor: B92

Sreda, 28.06.2017.

18:10

Opomene Obradoviću:
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

Opomene su izrečene jer je Obradović u svom govoru vređao mandatarku i najviše funkcionere nazvao izdajnicima.

Obradović je u skupštinskoj raspravi rekao da je predsedniku Aleksandru Vučiću bilo bitno da ceo svet prenese da Srbi prvi put za premijera dobili ženu, Hrvaticu i lezbejku.

Naveo je da nema ništa protiv da žena bude premijer, navedeći da žena nije izdala KiM, nego Vučić, Ivica Dačić, Aleksandar Vulin i Tomislav Nikolić.

Predsednica Gojković je najpre prekinula izlaganje Obradovića i poručila da neće dozvoliti da vređa mandatarku i bilo kog političara naziva izdajnikom.

“Nemojte da budete jedini poslanik koji će dobiti kaznu. Vređate mandatarku i mislite da je to sasvim u redu, to neću dozvoliti, a naročito neću dozvoliti takvu diskvalifikaciju da je neko izdajnik i da je priznao Kosovo. U Srbiji niko nije priznao KiM”, navela je Gojković.

Ona kaže da ono što iznosi Obradović nije politički stav, već bezobrazluk.

“Unapred vam kažem, ako u tom tonu želite da govorite možete da se žalite svim međunarodnim faktorima, ja ću vas kazniti zato sto iznosite monstruozne kvalifikacije za ljude koji vode našu drzavu”, poručila je Gojković.

Obradović je potom rekao da Brnabić nije u vladu došla da zastupa interese žena jer o tome, kaže, nije bilo reči u njenom ekspozeu

Navodeći da je Brnabić radila u američkim firmama, upitao je mandatarku u čijem će interesu da radi i dodao da je nova vlada “politički Frankenštajn, vrhunac DOS-a i sve samo ne srpska vlada”.

On je Brnabić pitao i kakve veze ima sa masonima, navodeći da ih je u vladi najmanje dvoje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: