"Nije ovo nova vlada, već četvrta vlada Aleksandra Vučića"

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović izjavio je da vlada o kojoj se raspravlja u Skupštini Srbije nije nova, već četvrta vlada Aleksandra Vučića.

Izvor: Beta

Sreda, 28.06.2017.

17:22

Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

On je novinarima u parlamentu rekao za mandatarku Anu Brnabić da je ona samo "maska" i "fikus" odnosno "ženski Mirko Cvetković" i da ima utisak da se nije ni pitala oko toga ko će biti ministri u toj vladi.

Šef Dveri je kazao da je "jasno da će Srbija imati dvoglavog" premijera i da će "Ana Brnabić voditi ekonomski, a Ivica Dačić politički deo".

Takođe, Obradović je naveo da izbor Ane Brnabić za premijera vidi kao ostvarenje ideje Tonija Blera, specijalnog savetnika Aleksandra Vučića, da ona bude koordinator svih ministarstava.

Obradović je na pres konferenciji u skupštini, na koju je doneo ikebanu, rekao da je to rezultat i nastavak politike kolonijalnog položaja naše zemlje, nastavak subvencionisanja stranih firmi, rasprodaje privrednih i prirodnih bogatstava, "lizinga naših radnika"...

Ima utisak da se Brnabić ništa nije pitala i da su joj, kako kaže, izdiktirani i resori i ekspoze.

Za ekspoze je rekao da je "literarni sastav, bez ikakve konkretizacije, sa spiskom lepih želja", a neke od njih su, kako kaže, i njemu simpatične, poput ideja o zadrugarstvu, preduzetništvu, uvođenju socijalnih karata ili modernizacije javne uprave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: