"Sramna presuda suda u Hagu"

Predsednica Udruženja "Majke enklava Srebrenica i Žepa" Munira Subašić izjavila je da je sramna drugostepena presuda suda u Hagu.

Izvor: Beta

Utorak, 27.06.2017.

15:36

Foto: Tanjug

Prema toj presudi Holandija je delimično odgovorna za smrt blizu tri stotine Bošnjaka koji su proterani iz UN-ove baze u Srebrenici.

Subašić je za regionalnu N1 televiziju rekla da je "presuda sramna, jer je sva odgovornost za ono što se dogodilo u Srebrenici prebačena na Srbe".

"Ovo je danas sramna presuda, svu odgovornost su prebacili na Srbe i rekli su da su oni počinili genocid i da ništa nisu mogli učiniti. Ipak mi smo majke pobednice, nisu se mogli oprati, 30 odsto su odgovorni, to će biti zabeleženo, biće zabeleženo da su ih majke tužile i neka nas nose na duši", dodala je ona.

Subašićeva je rekla da holandskim vojnicima iz sastava UN-a koji su bili u Srebrenici u julu 1995. godine neće biti oprošteo.

"Molićemo dragog Alaha da ih kazni. Danas su se pravo i pravda u Hagu osramotili. Danas su pokazali da zato što smo mi muslimani, nismo mogli doći do istine i pravde", kazala je ona.

Odluka Apelacionog suda podržava prvostepenu dusku presudu iz 2014. godine da su holandski mirovnjaci trebalo da znaju da će muškarce, koji su tražili utočište u njihovoj bazi u Potočarima, ubiti srpska vojska ukoliko ih nateraju da napuste bazu, kao što je i bilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: