Niš: Policija intenzivno traga za ubicom iz Niša

Niška policija intenzivno traga za osobom koja je u ponedeljak ispred Osnovnog suda u tom gradu ubila dvojicu muškaraca u kafiću.

Izvor: Beta

Utorak, 27.06.2017.

13:36

Niš: Policija intenzivno traga za ubicom iz Niša
Foto: P. B. (Južne vesti)

"U saradnji sa nadležnim tužilaštvom Policijska uprava u Nišu preduzima sve mere i radnje iz svoje nadležnosti. U toku je intenzivni rad u cilju rasvetljavanja jučerašnjeg dvostrukog ubistva", kazali su za Betu u Policijskoj upravi u Nišu.

Prema tvrdnjama očevidaca, za sada nepoznati ubica, zajedno sa još jednim muškarcem, dovezao se u ponedeljak skuterom do kafića koji se nalazi preko puta Osnovnog suda i zapucao kad su dvojica Nišlija izlazila iz njega.

Ž.S. je umro na licu mesta, dok je A.B. umro samo par sati kasnije, tokom operacije u Urgentnom centru. Nezvanični izvori govore da su obojica muškaraca pogođena sa više metaka u grudi, a Ž.S. i u glavu.

Očevici su potvrdili da su napadači imali kacige na glavama i nakon napada udaljili su se velikom brzinom u pravcu Crkve svetog Luke.

Obojica nastradalih Nišlija od ranije su poznati policiji jer su prijavljivani i hapšeni zbog različitih krivičnih dela.

Prema nezvaničnim informacijama, A.B. je juče ujutru trebalo da se pojavi na suenju u svojstvu optuženog za učestvovanje u obračunu u kojem je 2008. godine jedna osoba ubijena, a još jedna ranjena.

A.B. je u tom predmetu optužen za saizvršilaštvo u pokušaju teškog ubistva, i 2011. godine je nepravosnažno osuđen na tri godine zatvora, ali je presuda bila ukinuta i vraćena na ponovno suđenje.

Jedan od optuženih za učešće u tom ubistvu je i M.S. rođeni brat Ž.S., pa se pretpostavlja da je on došao da bi video brata u sudnici.

Suđenje je međutim odloženo jer M.S. koji se nalazi u zatvoru po drugoj presudi nije došao na ročište zbog bolesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: