Vučić razgovarao s belgijskim zvaničnikom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao s potpredsednikom vlade Belgije i ministrom evropskih i spoljnih poslova Didijeom Rejndersom.

Izvor: B92

Utorak, 27.06.2017.

13:58

Vučić razgovarao s belgijskim zvaničnikom
Tanjug, arhiva

Teme razgovora bile su bilateralni odnosi, jačanje ekonomske saradnje i evrointegracija Srbije.

Vučić je izrazio nadu da će veći broj belgijskih kompanija biti zainteresovan za ulaganje u Srbiji, naročito u oblasti infrastrukture, poljoprivrede i energetike, saopštila je Služba za saradnju sa medijima.

"Robna razmena dve zemlje iznosila je u 2016. godini oko 56 miliona evra i potrebno je raditi na njenom povećanju", zaključio je predsednik Srbije.

On je izneo Rejndersu i plan za stvaranje regionalne ekonomske zone zemalja Zapadnog Balkana što bi dovelo do poboljšanja standarda građana svih đzemalja regiona, učesnica u trgovinskoj uniji.

Vučić je zahvalio ministru na poseti, prvoj na visokom nivou od 2013. godine, kao i na aktivnoj podršci Belgije evropskim integracijama Srbije.

Rejnders je čestitao Vučiću na preuzimanju dužnosti i naglasio da je Belgija uvek spremna da Srbiji pruži podršku u procesu evropskih integracija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: