Poslanik SNS "prozvao" Stamatovića

Poslanik SNS Marko Parezanović kritikovao predsednika Inicijativnog odbora "Zdrave Srbije" da je bio deo Vlade kada se usvajao plan o prodaji zemlje strancima.

Izvor: B92

Utorak, 27.06.2017.

10:53

Poslanik SNS

Naime, predsednik Inicijativnog odbora "Zdrave Srbije" Milan Stamatović optužio je ranije Vladu da želi da rasproda zemlju strancima, a sada mu je odgovorio Parezanović koji je rekao da je Stamatović bio u vlasti kada je usvojen Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju koji predvidja takvu mogućnost.

Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju koji je potpisan 2008. godine predviđa da od 1. septembra ove godine stranci mogu da kupuju poljoprivredno zemljište, podseća Parezanović u saopštenju.

On je dodao da će u prvih 60 dana nove Vlade u skupštinu stići predlog zakona o zabrani prodaje zemlje strancima.

Mi smatramo da to nije interes Srbije i u naredna dva meseca usvojićemo zakon koji će to sprečiti. Nema potrebe Stamatović da brine o zemlji, jer je bio deo vlasti koja je usvojila sporazum koji predvidja prodaju zemlje strancima, kaže Parezanović

"I verujem da je tokom nedavnog zajedničkog mitingovanja sa Jankovićem, Tadićem i Jeremićem iskoristio priliku da im stavi do znanja kakve su sve štetne zakone usvajali. Naravno da Stamatovića baš briga šta će biti sa zemljom i ko će je kupiti, njega zanima samo ima li tu nečega za njegov džep i to je na Zlatiboru javna tajna", navodi se u saopštenju Parezanovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: